dilluns, 5 de desembre del 2011

La Miranda (Llinars del Vallés 1906)

L’industrial barceloní Damià Mateu i Bisa l'any 1906 va encarregar a Gaudí la construcció de la Miranda a un dels extrems de la seva finca, com a present per la seva esposa: un edifici per a cosir, planxar o fer petar la xerrada amb les amigues.
La Miranda va ser durant molts anys el lloc on les senyores es reunien, fins que l’any 1939, un cop acabada la Guerra Civil, Miquel Mateu, fill de Damià Mateu, va ser nomenat alcalde de Barcelona, i la seva família va abandonar la casa de Llinars per traslladar-se a Peralada, on són propietaris del castell.
La finca va estar abandonada durant vint-i-tres anys, fins que malauradament el 1962 va ser enderrocada per a construir-hi pisos.

















3 comentaris:

Jordi Gavaldà ha dit...

M'HAS IMPRESSIONAT AMB AQUESTA ENTRADA!!! COM HAS ACONSEGUIT TOTES AQUESTES FOTOGRAFIES?
UNA FORTA ABRAÇADA DES DE LLINARS DEL VALLÈS.

JORDI

ignasi ha dit...

Bon vespre
Encara que passin els anys, romanen les mateixes preguntes...En l'època que en Jordi Gavaldà et preguntava d'on havies tret aquestes fotografies jo treballava amb gent implicada en la recuperació de la Miranda -un projecte que sembla congelat però no mort...- i vaig arribar a veure'n un petit model...després la realitat enterra els records fins que un nou interès recent els ha tornat a treure i, practicament he de tornar a fer la mateixa pregunta, però amb un motiu ben pràctic: estic fent una investigació sobre en Berenguer i m'interessa poder demanar a qui correspongui els drets per reproduïr alguna de les imatges, si arribés el cas; i, per tant, m'interessaria saber les fonts d'on les has obtingudes. T'estaria molt agraït.
Gràcies.

Ignasi

Josep Maria Alegre ha dit...

Les fotos les vaig trobar remenant per la xarxa, però han passat anys i no recordo on; em sap greu no poder ajudar-te.